Att välja rätt kalsonger på nätet.

Att hitta sköna kalsonger är inte alltid lätt. Fast jag tycker att de som innehåller 5% elastane och 95%bomull sitter väldigt bra på mig. Det värsta är när kalsonger man köper tappar formen, blir stora och det blir knöligt innan för byxorna. Man blir svettig och varm för att materialet inte andas.

Kalsonger eller underkläder för män finns i flera olika modeller.


Y-frontkalsonger
Y-frontskalsongen är en åtsittande kalsong med en gylf fram, som liknar ett upp-och-ned-på-vänt Y. Stilen på denna kalsong varierar i fråga om grenhöjd och skärningen. Herrunderkläder är inte alls lika spännade och roliga som damunderkläder, fast det görs en del försök för att ändra på detta. I dag kan man hitta kalsonger som är gjorda i tunt nät, med hålmönster, roliga färger och dekorationer. Självklart finns klassiska kalsonger också kvar.


Boxerkalsonger
Boxerkalsonger finns i två utförande, en variant som sitter löst runt höfterna och en variant som är åtsittande. Dessa kalsonger kommer ursprungligen i från ordet boxershorts och plagget liknar de shorts som boxare har på sig i ringen. Den åtsittande varianten av boxerklalsonger är kortare och slutar vanligen under skinkorna, medan den lösa varianten kan fortsätta ner på halva låren. Man lanserade den åtsittande varianten efter att den skapas åt kvinnornas underklädeskollektion. Anledningen till att kvinnorna hade fått åtsittande boxertrosor var därför att någon blev inspirerad av de ursprungliga boxerkalsongen för män.

Klassiska kalsonger                                                                                                                                             Dessa kalsonger kan ha olika utföranden, de har olika grenhöjd och skärningen varierar. De tillverkas oftast i 100% bomull.

Långkalsonger

 Finns i flera olika modeller de som sitter åtsittande och de som sitter lite lösare. De flesta kalsonger har en benlängd som når ner över hela benet. Medans vissa har en benlängd som bara når till ca 3/4 av benets längd. Vissa vill ha en långkalsong som sitter mer åtsittande så att det ska kännas så smidit som möjligt under sina byxor. En långkalsong blir smidigare bestående av ca 65% bomull och 35% polyester. Många kalsonger innehåller enbart polyester som levererar bort fukten så du känner dig varm och torr, fast den kanske inte känns så mjuk och skön.

Många långkalsonger har 100 % bomull för att den ska kännas så mjuk och skön som möjligt. Nackdelen med dessa lånkalsonger kan vara att de tappar sin form lättare. Även att deras slitstyrka inte blir lika bra.

Lånkalsonger som består av ca 65% ull och 35% polyamid är slitstarka samt håller dig både varm och torr. Ullen är behandlad så det ej kliar på kroppen.

 

Material man brukar använda i kalsonger

Bomull
är världens viktigaste fiber och svarar för för ca 50% av den totala textilfiberkonsumtionen. En naturfiber som ger en skön och mjuk känsla mot kroppen. Den har en god absorptionsförmåga och draghållfasthet men torkar långsamt. Använts nästan jämnt i våra  kalsonger.

Elastan
Det är en mjuk elastik fiber som kan stretcha upp till sex gånger sin egen längd, den håller ändå formen vilket resulterar i plagg med perfekt passform. Finns ofta i våra kalsonger.

Bambu
Det är ett nytt miljövänligt material som odlas helt organiskt utan bekämpningsmedel. Den bambu som våra plagg tillverkas av kommer från mosobambun även kallad "jättebambun". Det är den snabbast växande plantan i världen, den kan växa upp till 1,2 meter per dygn under gynsamma förhållanden. Skördningen av mosobambun påverkar inte den utrotningshotande pandan eftersom deras föda består av en längre bambusort. Det börjar bli allt vanligare i våra kalsonger.

Polyester
Är en syntetfiber och är den näst viktigaste fibern som svarar för ca 20% av världens totala textilkonsumtion. Den är slitstark, formbeständig och krymper ej. Finns i våra långkalsonger, underställ och strumpor.

Ull
Är en naturfiber som har använts av människan i flera tusen år. Det är ett varmt och mjukt material som andas och värmer även när det är fuktigt. Ull kan suga upp till 30% vätska/svett utan att kännas fuktigt och förhindrar dessutom dålig lukt. Finns i många av våra Långkalsonger, strumpor och underställ.

Köpa kalsonger på nätet. Utbudet av kalsonger i vanliga butiker kan ofta vara lite tråkigt, speciellt om du bor i en mindre stad. På internet finns däremot en uppsjö av kalsonger i olika modeller och utformningar. Klassiska svarta eller vita för minimalisten såväl som mönstrade i klatschiga färger för killen som gillar att synas.

Oftast är priset också en orsak till att man väljer att handla sina kalsonger på nätet. Det är oftas billigare!

Köp kalsonger på nätet hos Wahlmans kläder