Stödstrumpor

Olika stödstrumpor

Stödstrumpor och kompression

Kompression mäts i mmHg där mm står för millimeter och Hg för kvicksilver. Det meter hur strumporna reagerar vid viss tryckförändring. För en mer detaljerad beskrivning läs gärna på wikpedia

Det finns lite olika standarder för kompression men här nedan följer beskrivning av olika mått på kompression och när de bör användas. . 

 

Stödstrumpor

Stödstrumpor har normalt kompression inom ett mindre spann än vanliga stödstrumpor. Eftersom det inte finns något krav på vad som gäller för vad som får kallas för stödstrumpor så finns det tyvärr strumpor som kallas stödstrumpor men som inte ger någon direkt kompression. En stödstrumpa utgår alltid från ankelmåttet. 

En vanlig skillnad mellan stödstrumpor och medicinska kompressionsstrumpor är garnet som används och stickningstekniken. Stödstrumpor använder lite tunnare garn och en stickningsmetod som gör att de påminner mycket om vanliga strumpbyxor i tjocklek och utseende. Det gör att kompressionen håller sig inom ett mindre spann och att de slits lite snabbare. Passar den som vill se ha snygga strumpor på jobbet och i vardagen med bra stöd. 

Kompressionsstrumpor tillverkas normalt av tjockare garn och stickningsmetoden gör att de ser lite grövre ut. Fördelarna är att kompressionen håller längre och strumpan blir tåligare. Passar den som har medicinska behov.

Stödstrumpor som vi rekommenderar

En rätt kraftig modell som med graderad kompression ger extra energi åt benet. Den speciella anatomiska utformningen stimulerar blodcirkulationen och förebygger trötta och svullna ben samt minskar åderbrock och blodproppar. Dom speciella stickningarna ger en skön massageeffekt. Stödstrumpan är perfekt att använda vid t. ex. flygresor, för gravida, även för de som sportar, eller för andra behov. Kompression 11-14 mmHG.

 

Otroligt prisvärda Stödstrumpor.

 

Stödstrumpor som vi rekommenderar

 

En kraftig modell som med graderad kompression ger extra energi åt benet. Den speciella anatomiska utformningen stimulerar blodcirkulationen och förebygger trötta och svullna ben samt minskar åderbrock och blodproppar. Dom speciella stickningarna ger en skön massageeffekt. Stödstrumpan är perfekt att använda vid t. ex. flygresor, för gravida, även för de som sportar, eller för andra behov. Kompression 12-19 mmHG.

 

Otroligt billiga stödstrumpor

 

Dessa stödstrumpor har båda kompressionsklass 1

Lätt kompression/ kompressionsklass 1, 15-21 mmHg: Denna stödstrumpa används för att förbättra cirkulationen i benen, vid de första tecknen på kroniskt nedsatt blodcirkulation och för att avlägsna vätskeansamling i benen. De passar också den som känner trötthetssytom och svullnad i benen eller har begynnande eller mindre åderbråck. Denna stödstrumpa förbättrar blodcirkulationen i benen och hjälper till att avlägsna vätskeansamling i benen. De rekommenderas också vid tidig venös insufficiens, och mindre varicer utan ödem samt som trombosprofylax i samband med operation. m.m.

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)